BOEKENKASTEN

        

 

BOEKENKASTEN OP MAAT           op www.boekenkasten.info vindt u nog meer informatie en prijsvoorbeelden

                                                   

Opvallend is dat de vraag naar op maat gemaakte boekenkasten steeds groter wordt. Niet zo vreemd, een perfect ingebouwde en kamerhoge boekenkast heeft een prachtige uitstraling en geeft uw woonkamer of werkruimte extra cachet. De populariteit is verder te danken aan de prijsvriendelijkheid, enorme ervaring en ongekende flexibiliteit van Kastenstudio Maatmeubel (sinds 1991).
 
       
 
DIKTE PLANKEN
 
De planken en staanders van de boekenkasten zijn maar liefst 28 mm. dik! De breedte van de planken kan in elke maat, echter tot maximaal 80 cm.
Op die manier wordt doorzakken van de planken voorkomen. De achterwand heeft een dikte van 10 mm.
PLINT ONDER BOEKENKAST
Verder wordt uw boekenkast altijd voorzien van een bodemplaat met plint. De plint wordt vaak even hoog gehouden als de bestaande plint in de kamer.
Door de plint  van de boekenkast rondom iets terug te laten springen, sluit uw kast mooi aan tegen de muur. 
 
DIEPTE VAN UW BOEKENKAST

De diepte van uw boekenkast bepaalt u zelf. Meestal varieert deze tussen de 30 en 40 cm. De achterwand is 10 mm. dik en zorgt voor extra stevigheid van uw boekenkast.  Het is overigens mogelijk de onderzijde van uw boekenkast wat dieper te laten maken dan de planken daarboven.

        

BOEKENKAST IN HOEKOPSTELLING

Uw boekenkast kan tegen één muur, maar uiteraard ook in een L-of een U-vorm worden gemaakt. Vaak wordt dan gekozen voor een "blinde" hoek, aangezien de kast daarmee een strakke uitstraling krijgt. In onze showroom vindt u een prachtig voorbeeld van een boekenkast in een hoekopstelling compleet met bijpassend bureaublad.

 

      

TELEVISIE IN BOEKENKAST

Uiteraard is het mogelijk een TV in uw boekenkast te verwerken. Wij zullen in dat geval de achterwand achter de TV in dat geval iets naar voren laten springen, zodat daar achter de kabels keurig kunnen worden weggewerkt en de planken daarboven tegelijkertijd voldoende constructie krijgen. U kunt uw televisie eventueel ook ophangen aan de achterwand van uw boekenkast.

HOOGTE 

Veelal worden de boekenkasten geheel kamerhoog gemaakt,  lager kan uiteraard ook. Ook hele hoge boekenkasten van 300 cm. of  hoger vormen geen probleem. Hieronder vindt u foto's van een boekenkast van 312 cm. hoog (linker en rechter foto) en 280 cm. hoog). De kast van 280 cm. hoog (incl. bijpassend bureaublad) kunt u in onze showroom bekijken.

 

                  

 De boekenkast in hoekopsteling met het bijbehorende bureaublad is te zien in onze showroom. Deze is uitgevoerd in een zeer natuurgetrouw notendessin. De achterwand, deuren en laden zijn in antraciet uitgevoerd.

LADEN, DEUREN EN VERLICHTING

Verder kunt u laden, lage of zelfs kamerhoge deuren en glazen deuren verwerken in uw kast. Uiteraard kunt u bijpassende meubelen zoals werkbladen en ladenblokken laten maken.Verder kunt u uw boekenkast uitbreiden met een lichtkoof, verwerkt in de bovenzijde van uw kast. U kunt kiezen voor LED- dan wel voor halogeenverlichting. Ook losse lampjes aan de bovenzijde zjn mogelijk.  Nieuw: Het is nu ook mogelijk uw kast tegen een alleszins redelijke meerprijs te voorzien van soft-closing laden. Bijkomend voordeel is dat dit soort laden ook volledig uittrekbaar is. In onze showroom vindt u voorbeelden.

Verder heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten knopjes of handgrepen. Ook deze kunt u in de winkel bekijken en uitkiezen.

               

VASTE OF VERSTELBARE PLANKEN

Indien u voor vaste planken kiest voor uw boekenkast, zult u geen enkele verbindingen zien: de planken worden dan "blind" bevestigd aan de staanders. De uitstraling van een boekenkast met vaste planken is erg fraai en strak. Voordat wij uw kast gaan maken, kunt u precies de vakhoogtes bepalen: dus 100% maatwerk!  

Tips hoogte vakken in boekenkast (binnenmaat)

- Pocketboeken           ca. 18 cm. hoog

- Gewone boeken        ca. 28-30 cm. is toereikend voor de meeste boeken.

- Kunstboeken            ca. 40 cm. hoog
 
- Ordners                   32 cm. hoog x 29 cm. diep

 

Voor meer tips voor het indelen van uw boekenkast kunt u onze speciale site www.boekenkasten.info bezoeken. 

HULP BIJ BEREKENING HOOGTE VAKKEN BOEKENKAST

U vindt op deze site tevens een heldere uitleg hoe u zelf de hoogte van de vakken kunt berekenen: 

Vindt u het echter prettiger meer flexibiliteit in uw boekenkast te brengen, dan is het uiteraard ook mogelijk de planken verstelbaar te laten maken. Dit betekent dat de zijkanten van de elementen worden geperforeerd. 

  

Boekenkast met combinatie vaste en verstelbare planken:

U kunt beide mogelijkheden ook combineren door bijv. achter de deurtjes de planken verstelbaar te maken en de planken die in het zicht komen met een vaste verbinding uit te voeren. Van deze mogelijkheid wordt vaak gebruik gemaakt. 

KLEURKEUZE

U kunt kiezen uit talloze eigentijdse kleuren en zeer natuurgetrouwe houtdessins. Het is uiteraard ook mogelijk een combinatie te maken: 
Zo kunt u bijvoorbeeld de boekenkast zelf in wit laten uitvoeren en de laden en/of deuren in een andere kleur of houtdessin. Ook de achterwand van uw kast kan in een afwijkende kleur worden gemaakt. U heeft op die manier een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw boekenkast.
 
     
 
KLASSIEKE BOEKENKAST
 
Door uw boekenkast te voorzien van deurtjes en/of laden voorzien van een ingefreesd kader, zal deze direct een klassieke uistraling krijgen. In onze showroom kunt u voorbeelden daarvan zien.
 
 

GRATIS ONTWERP

Het is soms lastig voor te stellen wat het uiteindelijke resultaat wordt van uw kast.  
Om u wat meer inzicht te geven hierin, kunnen wij te allen tijde een gratis ontwerp maken. Uw boekenkast wordt zo veel mogelijk op schaal getekend.

   

PRIJSVRIENDELIJK EN GROTE FLEXIBILITEIT DOOR EIGEN MEUBELMAKERIJ

Doordat alle boekenkasten en alle andere kasten van Kastenstudio Maatmeubel in eigen meubelmakerij worden geproduceerd,
zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt en de prijzen zeer betaalbaar.
 
 
PRIJZEN BOEKENKAST
Om u een reële indruk te geven van de prijzen bezoek dan WWW.BOEKENKASTEN.INFO

 

Nog veel meer informatie en foto's vindt u op www.boekenkasten.info