TRENDS

TRENDS: KASTEN

 

INLOOPKAST - HET BOUDOIR VAN NU

     

In de 18e eeuw waren met name in Frankrijk boudoirs erg in trek. Een boudoir was een apart vertrek, vaak gelegen naast de slaapkamer en alleen bedoeld voor de vrouw. Zij kon zich daar wassen, parfumeren, kleden en ontspannen. Deze boudoirs waren geheel naar de smaak van de vrouw ingericht en rijkelijk gedecoreerd met de meest sierlijke meubelen en zachte stoffen.

De inloopkast is in feite de eigentijdse en momenteel razend populaire versie van het boudoir. Woonbladen, TV-series zoals Sex and the City, de reclame van Neerlands bekendste bierbrouwer en niet te vergeten de uitgebreide, druk bezochte site van Kastenstudio Maatmeube www.inloopkasten.com hebben mede aan de bekendheid en populariteit van het fenomeen inloopkast bijgedragen. Daarnaast heeft Kastenstudio Maatmeubel door de betaalbare prijzen en enorme flexibiliteit de inloopkast ook nog eens voor een ieder bereikbaar gemaakt. 

 

SCHUIFDEUREN - MINIMALISTISCH OF LANDELIJK

 

      

Strakke schuifdeuren, al dan niet verdeeld in vlakken, blijven door de rustige, serene uitstraling, nog steeds erg populair. Op www.schuifdeurkast.nl vindt u veel voorbeelden daarvan.

Een tegenhanger van deze strakke schufideuren zijn de landelijke schuifdeuren. Deze sluiten aan bij de landelijke woontrend. Dit soort schuifdeuren wordt ook vaak gebruikt als scheidingswand bij inloopkasten. 

 

DRAAIDEURKASTEN

Draaideurkasten zijn erg trek: een strakke kamerhoge en perfect op maat gemaakte draaideurkast is immers een lust voor het oog. U kunt kiezen uit verschillende grepen. 

De deuren zijn sinds kort standaard voorzien van soft-closing scharnieren. Ook landelijke/klassieke draaideurkasten zijn mogelijk.

     

TRENDS: KLEUREN

 

TAUPE- EN GRIJSTINTEN

Taupe is een bijzonder neutrale kleur die tussen bruin en grijs in ligt: niet te warm en niet te koud en daardoor bijzonder geliefd. Steeds meer kasten worden geheel uitgevoerd  of voorzien van accenten in deze kleur. Deze kleur brengt rust in een ruimte.  Combineer taupe met wit of donkere houtkleuren. Ook zilverkleur en chroom combineert prachtig met deze kleur. U kunt bij Kastenstudio Maatmeubel kiezen uit meerdere tinten in deze kleur. Let op: vermijd combinaties met kleuren waar geel in is verwerkt:

   

Ook grijs - van licht naar donker - wint aan populariteit; u kunt kiezen uit heel veel grijstinten.

 

HOUTDESSIN

Grijs/bruine houtdessins zetten momenteel de trend.  De neutrale uitstraling maakt dat deze houtdessins in vrijwel elk interieur toe te passen zijn. Ook donkerbruine houtkleuren bepalen het modebeeld.  De chique en glamoureuze hotel-uitstraling trekt velen aan. De donkere houtdessins zijn mooi te combineren met wit of taupe.